הסדר חובות
הסדר חובות הוא למעשה ניהול משא ומתן בין הזוכה לחייב במטרה להפחית את תשלום החוב, בהסכמת הצדדים. תשלום החוב המופחת והמוסכם במועדים ובתנאים שנקבעו כמהו כתשלום מלוא החוב.
ניהול הליכי הוצאה לפועל כרוך בהליכים פוגעניים כדוגמת: הגבלה על רישיון הנהיגה, עיקול חשבון בנק, עיקול משכורת ועוד. כדי להימנע מהליכים אלו מומלץ להגיש בקשה לצו תשלומים בהוצאה לפועל או לחילופין לנהל משא ומתן ישירות עם הזוכה כדי להגיע להסדר חובות.
הסדר חובות עם נושים
הסדר חוב יכול ללבוש צורות רבות, בין היתר: ניהול משא ומתן עם הזוכה, הגשת בקשה לצו תשלומים או בקשה לאיחוד תיקים, הליך פשיטת רגל ועוד. המשמעות היא שכל אחת מהפעולות המפורטות לעיל היא פעולה יזומה המובילה בסופו של דבר לסיומו של החוב.
ניהול משא ומתן עם הזוכה הוא הצורה הנפוצה ביותר להגיע להסדר חובות בו מסכימים הצדדים לתשלום מופחת תוך זמן קצר, בדרך כלל בתשלום אחד.
צו תשלומים / איחוד תיקים – היא אפשרות לתשלום החוב בתשלומים ע"פ החלטת הרשם. לאחר זמן מסוים מומלץ לנסות להגיע להסדר עם הזוכים לצורך סגירת התיק.
הליך פשיטת רגל – הוא הליך בו משלם החייב מידי חודש לפי יכולתו הכלכלית ולאחר כ- 3 שנים יקבל הפטר בתוספת תשלום ולעיתים גם ללא תוספת תשלום, הכל תלוי נסיבות המקרה. עם קבלת ההפטר החוב ימחק.
הסדר חובות עם בנקים
אדם פרטי נוטל הלוואה, משכנתא או משתמש במסגרת אשראי (מינוס) ואינו עומד בתנאי ההסכם עם הבנק, עלול להיחשף לתביעה במסגרת ההוצאה לפועל. אז יקבל החייב התראה טרם נקיטה בהליכים מהבנק או מעורך הדין המייצג את הבנק. מומלץ להגיע להסדר עם הבנק בהקדם האפשרי וזאת כדי להימנע מהליכים פוגעניים.
במידה ואין באפשרות החייב להגיע להסדר בזמן הנקוב במכתב ההתראה, יפתח תיק הוצאה לפועל אשר יכלול ריביות, הפרשי הצמדה, אגרות, הוצאות גבייה, שכר טרחת עורך דין ועוד. הוצאות אלו מגדילות את החוב באופן משמעותי ומומלץ להימנע מכך. יחד עם זאת, בדרך כלל אין לחייב אפשרות כלכלית לעמוד בהסדר אך אין בכך להכריז על סוף העולם. ניתן להגיש בקשה לצו תשלומים בהתאם להכנסות והוצאות החייב.
אדם בעל מספר תיקים להגיש בקשה לאיחוד תיקים ובקשה לצו תשלומים. כך ישלם החייב תשלום אחד המתחלק לתיקים השונים לפי סדר הנשייה.
יש לפנות למשרד עורכי דין המתמחה בהסדר חובות. עורך הדין ינסה להגיע לפשרה מול עורך הדין וינסה להגיע להסדר חובות שיספק את החייב מחד אך גם את הבנק וכך ייפסק הליך הפניה להוצאה לפועל.